Taktiklerimize devam edersek, mail gönderimlerinde kendinizi kullanıcının yerine koymanız önemlidir. Genelde Pazartesileri inboxlarda bir yoğunluk yaşanır, ben günde 50-60MB lık mail çekerken Pazartesi’leri bu rakam 150MB’lara kadar yükselmekte.
Yapılan araştırmalarda bu biriken mailleri kullanıcılar, subject’lerini tarayarak yani göz ile scan ederek ilk filtrelemeden geçirdikleri ve %80 mail silinmelerin burda yaşandığı ve daha sonra daha detaylı bir gözden geçirmeye girip önemli maillere bayrak atayıp, acilleri okudukları ve diğerleni daha uygun bir zamanda okumak üzere bıraktıkları yönündedir.
Yani kullanıcı sadace subject’e bakarak ve tamamını okumadan yaklaşık 300mail siliyor, dolayısı ile subjectiniz sıradansa, kampanya, fırsat…vs gibi çok kullanılan kelimeler içeriyorsa siz ilk taramada siliniyorsunuz. Daha sonra subjectleri okuyarak, bir tarama yapıyor ve bu tarama sırasında şimdi okunacak, hemen cevap verilecek, sonra okunacak gibi belirlemeler yapıyor kullanıcılar. İşte bu sırada subject’inizin ilgi çekici olması önem taşıyor, zira ilk taramada zaten subject’iniz tam olarak okunmuyor.
Genelde satın alınan, yada kendi üyesi olmayan listelere gönderimlerde, şirketler bu 2 taramayı geçemiyorlar. Çünkü erkek kullanıcıların da bulunduğu bir veri tabanına gebelik testinde indirim, kafasında saç olmayan kullanıcılara defrize için yeni metodlar subject’li mailler yollanıyor.
Ama doğru kitleye doğru emailler gönderdiğnizde de elenme şansınız var, bu sebepten email gönderi zamanlarınıza çok dikkat edin, ESP’nizden(email servis sağlayıcısı) günlük ve saatlik email açılma oranlarınızın raporlarını isteyin. Bu raporlar size yol gösterecektir. Ayrıca subject’inizi özelleştirin, yani “Sevgili Ahmet Tan…..” şeklinde kullanıcının ismine özel email gönderin. Kullanıcı isminin olduğu bir emaili asla ilk taramada silmez.
Gönderim için belirleyeceğiniz haftanın gün ve saatlerine göre, kullanıcı daha az maili tarayacağından şansınızı artırırsınız. Ben Sony’nin bültenlerine üye olmama rağmen Pazartesi gönderdikleri emailleri kaçırdığımı çok hatırlarım.
Teşekkürler bilgi için